"What has risen may sink, and what has sunk may rise."
Scott Westerfeld: Leviathan

Scott Westerfeld: Leviathan

Scott Westerfeld ifjúsági regényében az alternatív Európát sem kerülheti el az első világháború, amit ebben a gyönyörűen illusztrált, steampunk kalandban ráadásul ökoszisztémaként működő léghajók vívnak gőzmonstrumokkal. Rorimacknek hála az első (angol) megjelenés után napokkal már itt is az exkluzív ismertető.
John C. Wright: The Chronicles of Chaos

John C. Wright: The Chronicles of Chaos

Wright hullámvasútként robogó fantasy trilógiájában latinul sorszámozott gyerek élnek egy iskolában az erdő mélyén, akik négyévente ugyanazt a születésnapot ünneplik, és ez még csak a kezdet, mert akad rejtély és izgalom bőven. Tapsi garantáltan spoilermentes ismertetője egy mitológiai és modern popkulturális áthallásokkal súlyosbított, remek történethez csinál kedvet.
Tim Willocks: The Religion

Tim Willocks: The Religion

Angolszászéknál hard-boiled reneszánsz thrillernek is emlegetik, nekünk Egri csillagok az ostromlott Máltába helyezve, bővebben locsolt vérrel, több akcióval és durvább főhősökkel. Rorimack ismeretője a történelmi regények komor nehézfiújára hívja fel figyelmünket.
Michael Moorcock: The City in the Autumn Stars

Michael Moorcock: The City in the Autumn Stars

Michael Moorcock Harcikutya című regénye a rendszerváltás környékén megjelenő fantasztikus könyvek egyik legötletesebb darabja volt, igazi hiánypótló. A Sátánnal szövetkező dark hős története még úgy is ütött, hogy akkor sokan mit sem sejtettünk az Örökkévaló Bajnok mítoszáról. Kurremkarmerruknak hála végre az önállóan is élvezhető folytatásról is megemlékezünk.
Latest entries
Stefan Kiesbye: Your House Is on Fire, Your Children All Gone

Stefan Kiesbye: Your House Is on Fire, Your Children All Gone

Német lápvidék, időtlen zsákfalu, babonaság, kegyetlenség és kamaszkor, plusz egy sövénylabirintus: ismertető egy különös regényről, amely egyszerre hátborzongató és lebilincselő, brainoiz pedig a könyv kapcsán egyszerre emlegetheti Csáth Gézát meg a gótikus irodalmat.
A minyonszínű pónik esete a túlsúlyos rendszergazdákkal

A minyonszínű pónik esete a túlsúlyos rendszergazdákkal

Az endless karantén címen futó, új, formabontó – és minden bizonnyal rendszertelen – sorozata nem kevesebbre vállalkozik, mint különböző meglepő szubkultúrákat szondázzon a geekség legapróbb nyomait keresve. Első témába vágó ismertetőnk például minden régi olvasónk őszinte döbbenetére egy színes pónikról szóló rajfilmsorozatról fogja kimutatni, milyen váratlanul magas benne a popkultúra-tartalom.
Shakespea:re

Shakespea:re

Shakespeare műveinek feldolgozásait pusztán áttekinteni is akkora feladat lenne, hogy külön aloldalt létrehozhatnánk a nemes cél érdekében, de ez szerencsére nem tartotta vissza Jacket attól, hogy összeállítson egy alapos bestof-ajánlót azoknak, akiket érdekel, milyen az avoni hattyú remixelve.
Egy illúzió vége (remake)

Egy illúzió vége (remake)

Hollywoodi filmsikereket vizsgálgató laborunk mikroszkópja alá rampion után ezúttal Herbie kolléga helyez egy kupacnyi új mintát, ám az ő elemzése némileg más eredménnyel zárul. Következzen az endless történetének talán leghosszabb filmes (válasz)cikke: pattogatott kukoricát szabad bekészíteni.
Egy illúzió vége

Egy illúzió vége

Mennyit változott a színes, szélesvásznú hollywoodi science-fiction blockbuster két évtized alatt? A kérdés megválaszolásához rampion három színes-szagos kasszarobbantó produkciót hív be magához a kihallgatószobába, majd marconán könyékig tűri kritikusi zakója ujját.
Pillantás az endlessponthu kulisszái mögé

Pillantás az endlessponthu kulisszái mögé

Újabb kincsek whoisnot archívumából: belső használatra készült csodálatos meghívók a pár éven át létező (természetesen szupertitkos és okkult és rejtélyes) karácsonyi találkozókra, ahova a szerzők kizárólag különleges kézfogással és jelszóval léphettek be (nem).
Az endlessponthu különböző inkarnációi

Az endlessponthu különböző inkarnációi

Réges-régen, amikor az endless még teljesen más formában létezett, időről-időre elvonult regenerálódni, hogy megújult külsővel térjen vissza vizuálvarázslónk, whoisnot titkos laboratóriumából. Ebben a bejegyzésben ízelőt mutatunk a régi endless-dizájnokból, és csatoljuk a linket a teljes albumhoz azoknak, akik nosztalgiázni szeretnének (mint mi), illetve azoknak, akik akkor még nem ismerték az oldalt.
Tom Stoppard: Rosencrantz és Guildenstern halott

Tom Stoppard: Rosencrantz és Guildenstern halott

Élet a kulisszák mögött, avagy a drámai mellékszereplők hányatott sorsa egy Shakespeare-darabban. Következzen Jack ismertetője és egyben kedvcsinálója Tom Stoppard zseniális darabjához és filmjéhez: azoknak, akik valamiért még nem látták, és azoknak, akik túlságosan régen nézték meg újra.
A diktatúra és a fény

A diktatúra és a fény

Végre elkészült az endless színes-szagos disztópiajánlója! Regények, filmek és novellák neves szakértőnk, rampion értő, gondos válogatásában, esszévé pörkölve! Fény és árnyék, kegyetlen városok és természetes textúrák (vendégszerepben: marcangoló vakondhordák).